Колегата е прав трябва при покупката на дизелов автомобил да се внимава с турбината и помпата за високо налягане, а също и за странни вибрации при движение на скорост с ниски обороти може да са от демфера на маховика а и там си не цифричка. За бензиновите трабва да се внимава да нама проблем с лагерите на вала че и там ремонтите са си цифра и да не е прегряван мотора.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Здравина на двигателите на алфа 147
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от Novachev Покажи съобщение...За бензиновите трабва да се внимава да нама проблем с лагерите на вала че и там ремонтите са си цифра и да не е прегряван мотора.
Благодаря предварително!'98 Alfa Romeo 156 1,8 16V Twin Spark
Comment
-
Най-добре е човек да гледа на колата като на жената - взимаш по симпатии и което ти хване окото,после му мислишAlfa Romeo 147 1.6 TS 120hp 2001 red
Suzuki IGNIS 1.3 VVT 93hp LPG 2005 grey
http://www.family-sozopol.com/
Comment
-
Първоначално публикувано от Hristo_156 Покажи съобщениеМежду другото, на тези два проблема какви са симптомите? Някой може ли да разясни по-подробно?
Благодаря предварително!156 1,8 ТS 99
Nissan Murano 2005
Comment
-
според мен си се спрял на правилния двигатела за това че жена ти е млад шофьор не се притеснявай,дизелите са доста приятни и лесни за оправление
стискаме палци да попаднеш на читава...задължително преди да я купиш я закарай на майстор с нужната апаратура да я погледне(до колкото знам ако има проблем той ще го види)
успех!Alfa Romeo 146TD '97 156 2.4 20v
sigpic
Comment
-
147 1.6 или 2.0?
Знам че има много такива теми, изчел съм всичко но още се колебая, затова моля за малко толерантност, а не темата веднага в коша
От известно време търся 147, основно 1.9 дизеловия двигател, но с тези цени май се ориентирам към бензинова която да обзаведа с ГИ.
Колата ще се кара по ~100 километра всеки делничен ден 30/70 градско/извънградско, та един ГИ ще се избие бързо по мои сметки.
Тук идва въпроса, 1.6 или 2.0? Логично избора ми е 2.0, но кола вече трябва да се купува, а избора на 2.0 147-мици които да не са селеспийд а с ръчни скорости не е особено голям, докъто избора при 1.6 е огромен
Въпроса ми е голяма ли е разликата в динамиката между 1.6 и 2.0, по какво да позная кое от 1.6 е 105 коня и коя 120? Струва ли си да отлагам още купуването надявайки се да изникне нещо добро като оферта, или направо да се мятам на една 1.6?
Благодаря за вниманието
Comment
-
2.0 е хубаво, но по-скъпо за поддръжка. 1.6/120 си е хубава количка, стига да е добра. Познава се по това, че има вариатор и обикновено две ламбда сонди отпред на кюмбетата. Изборът е голям, но читавите се броят на пръсти. Когато купувах моята съм прегледал над 40 коли, но аз търсех с екстри като кожен салон, мултиволан, темпомат, ASR. Надявам се да си си отделил едно 1000 - 1500лв. за обслужване. Хубава газова с качествен монтаж и настройка струва над 1000лв. (има и по-евтино, но ...). Моята върви на газ както на бензин и харчи 10.5 градско в София, стига мацката да не се надбягва с някой, когато е сама в колата. Е, и аз се кефя по някога де.Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
156 1.8TS 16V (01.2001)
147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
0879369082
Comment
-
Местя ти темата тукКато изчетеш преди 5 години каквото е написано и го сравни със сега написаното, ще разбереш защо подобни теми са копия една на друга. Има и важна тема ако си харесаш конкретен автомобил, да я обсъдим
Last edited by thecleaner; d.m.y г., 23:07.Fiat Punto 1.4GT 1996
Hyundai Tucson 2.0 2007
Renault Clio 1.5 2019
Comment
-
Първоначално публикувано от A40 Покажи съобщениеминалата зима в италия видях една 156 1,9дизел на 670000 километра-цифрата е вярна 670000км.беше кучешка студ,минус 18 градуса ми показа в колата.та по същество-колата запали от първото завъртане,не беше палена преди това тази сутрин.двигатела си звучеше супер(имал съм 3 коли със същия двигател и знам как звучи).та за мен от тогава друг двигател не съществува,голям недостатък е че няма автоматик 147 дизел
---------- Post added at 20:46 ---------- Previous post was at 20:34 ----------
братлета имам алфа 156 JTD.наскоро е взех.много съм доволен.имам един въпрос.в багажника нямам светлина.не съм се заглеждал.би трябвало да има плафон.а и да ви кажа карах един баварец.316.нищо не струва пред алфата.нито по комфорт нито по визия нито по РАЗХОД.онзи ден ги изядох като топъл хляб баварците.тоя комън рейл на алфета е невероятен.вкл.ли турбото мачка всичко.успех братлета
Comment
-
Първоначално публикувано от Alternativ Покажи съобщениебрато на жужа си попаднал най готината кола.мотора и звучи като мъркаща котка
братлета имам алфа 156 JTD.наскоро е взех.много съм доволен.имам един въпрос.в багажника нямам светлина.не съм се заглеждал.би трябвало да има плафон.а и да ви кажа карах един баварец.316.нищо не струва пред алфата.нито по комфорт нито по визия нито по РАЗХОД.онзи ден ги изядох като топъл хляб баварците.тоя комън рейл на алфета е невероятен.вкл.ли турбото мачка всичко.успех братлетаAlfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от Alternativ Покажи съобщение
[/COLOR]братлета имам алфа 156 JTD.наскоро е взех.много съм доволен.имам един въпрос.в багажника нямам светлина.не съм се заглеждал.би трябвало да има плафон.а и да ви кажа карах един баварец.316.нищо не струва пред алфата.нито по комфорт нито по визия нито по РАЗХОД.онзи ден ги изядох като топъл хляб баварците.тоя комън рейл на алфета е невероятен.вкл.ли турбото мачка всичко.успех братлета156 2.4JTD 136+ PS
Comment
-
Първоначално публикувано от DiStefano Покажи съобщениеОще по-здрави са като се карат с хубаво масло
според мен избягвай 1.6 бензиновия
слаба динамика и високо разход на гориво
освен ако екземпляра е много лачен
иначе не си струва
най-добре според мен дизела
без значение кой ...
Мога само добри думи да кажа за 1.6 105к. И добра динамика има за купето и разхода е добър. колкото до ремонта, всичко ми излезна 380 ( ремъци, ролки, масла, филтри, водна помпа , термостат )
Comment
-
Първоначално публикувано от Alternativ Покажи съобщениебрато на жужа си попаднал най готината кола.мотора и звучи като мъркаща котка
братлета имам алфа 156 JTD.наскоро е взех.много съм доволен.имам един въпрос.в багажника нямам светлина.не съм се заглеждал.би трябвало да има плафон.а и да ви кажа карах един баварец.316.нищо не струва пред алфата.нито по комфорт нито по визия нито по РАЗХОД.онзи ден ги изядох като топъл хляб баварците.тоя комън рейл на алфета е невероятен.вкл.ли турбото мачка всичко.успех братлетаsigpic Алфа Ромео 156 1.8 ГИ T.S 98 г.by The Cleaner (Радко шарниро избивача , човека с големия чук!!!)
Фиат Пунто 1.1 6 спид Агу Ex.
И да не забравим да сложим бяла роза върху кубчето скраб което ще остане някой ден от алфати ни ...
Ramstein - Benzin
https://www.youtube.com/watch?v=SEGLhUZRZdY
Comment
Comment